"Folk vil glemme hva du sa, folk vil glemme hva du gjorde,

men folk vil aldri glemme hvordan du fikk dem til å føle".

Maya Angelou

ELEVENE SIER

KURSPLAN

PÅMELDING

KONTAKT

FRANSK

GRESK

REISEDAGBOK

Dette skriver elevene

om franskkursene våre:

Kjempefornøyd med fransk A1-kurset. Her lærer du masse på kort tid med en entusiastisk og dyktig lærer, Audrey.

Håvard Nordengen

 

Etter seks år med franskundervisning på skolen ønsket jeg å fortsette å videreutvikle franskkunnskapene mine. På kurs hos Snakk&Reis fikk jeg muligheten til å gjøre nettopp dette! Hver kurstime ble jeg møtt av den svært engasjerte, dyktige og inspirerende Audrey. Hun gav forståelige, men nøye forklaringer av grammatikken, og passet på at vi selv aktivt deltok i undervisningen, slik at også vokabularet ble bedre. I tillegg gav hun svært god oppfølging, og var utrolig flink til å tilpasse undervisningen til hver enkelt, og, kanskje viktigst, til å flette språket sammen med en innføring i fransk kultur. Kurs hos Audrey og Snakk&Reis er absolutt å anbefale!

Annika Willoch Olstad

 

Språkkurs med Audrey i Snakk&Reis er utrolig inspirerende og lærerikt. Jeg startet med grunnleggende fransk og minimale forkunnskaper, og hatt en bratt læringskurve. Kurs med Audrey er annerledes enn andre språkkurs jeg kjenner. Hun er engasjert og kunnskapsrik, har et utrolig vinnende vesen og alltid godt humør, noe som smitter over på oss. Audrey bryr seg oppriktig om sine studenter og sikrer en god progresjon gjennom ulike pedagogiske verktøy som gjør det gøy å lære. Vi blir utfordrer på å praktisere språket både muntlig og skriftlig, jeg har lært utrolig mye på kort tid sammen med Audrey.  Je suis impatiente de continuer les cours, og ikke minst til språkreise med Snakk&Reis til Champagne i sommer!

Ine Foss

 

Audrey er en svært dyktig lærer som underviser med morsomme metoder. Kursene hennes er praktisk rettet, det er vektlagt muntlig fransk og rettet mot dagligdagse situasjoner og samtaler. Audrey evner også å skape en fin, avslappet stemning i kurset slik at terskelen for å spørre er lav, samtalene går lett og latteren sitter løst. Franskkursene til Audrey er akkurat den type kurs jeg har lett etter. Kursene har en fin balanse mellom nødvendig grammatikk og muntlige øvelser for å kunne samtale på fransk. Jeg kan varmt anbefale franskkurs med Audrey!

Marianne Tenold

 

Vi er et par i vår beste alder som for ikke lenge siden meldte oss på et kurs i fransk konversasjon hos Snakk&Reis. Begge hadde behov for å friske opp fransken og, ikke minst, utvikle evnen til å samtale om mer enn det dagligdagse. Audrey, som forøvrig er den fødte pedagog, laget et kurs tilpasset våre noe individuelle behov og ønsker. Som utgangspunkt for læringen og samtalene brukte hun både Internett, audiovisuelle innslag og tavle. Temaene vekslet mellom selvvalgt, fransk historie, arkitektur, geografi, mat osv. Fasit etter 8-10 uker var økt kunnskap, selvtillit og lyst til å praktisere fransk i Frankrike. Så enten målet er å pusse opp grunnleggende kunnskaper eller kanskje nå et nytt språklig nivå er Snakk&Reis og Audrey et opplagt valg. Dette ga mersmak!

Liv Merete og Dag Reinar

 

Min kone og jeg hadde lyst til å lære oss litt fransk da vi nylig har fått en fransk svigersønn i familien. Vi merket jo raskt at det hadde vært en stor fordel å snakke litt fransk når vi møtte hans familie. Vi fikk kjennskap at Snakk og Reis hadde et språkkurs, og det var mulig å ta dette på Skype. Vi var litt skeptisk til hvordan et språkkurs for nybegynnere kunne fungere på Skype, men det viste seg at Audrey la dette opp på en god måte slik at vi begge fikk et godt utbytte av kurset. Det fungerte også veldig bra å være to som tok kurset samtidig.

May Bente og Børre Knudsen

 

Jeg fant Snakk&Reis på Internett og kom raskt i kontakt med Audrey som holdt Franskkurs. Hun var svært imøtekommende og fant fort en plass til meg i sitt program. Personlig gruet jeg meg litt til å snakke muntlig, men det kunne jeg fort legge fra meg. Jeg følte meg veldig trygg og alt var tilpasset mitt nivå. Undervisningen var variert med oppgaver, tavleundervisning og spill. Jeg kan absolutt anbefale å ta et språkkurs her, og ser ikke bort ifra at jeg selv tar flere kurs her i fremtiden.

Kine Mari

 

Jeg gikk på fransk nybegynnerkurs hos Snakk&Reis i fjor - anbefales på det varmeste  Audrey er en utrolig inspirerende og pedagogisk lærer. Brukte mange ulike teknikker på å lure kunnskap inn i et gammelt hode. Repeterer ofte og har en systematisk og planmessig oppbygging av undervisningen. Dessuten snakker hun godt norsk også.

Monica Gaupset

 

Fra et svært lavt nivå greide Audrey med stor tålmodighet å motivere meg til 10 uker med lekselesing og stotring på fransk! Jeg har nå et grunnlag som gjør at jeg kan bestille, hilse og forstå en god del fransk. Anbefales!

Heidi Mølmann

 

Uten å kunne noe som helst fransk på forhånd, meldte jeg meg på franskkurs A1 for nybegynnere gjennom Folkeuniversitetet. Kurset var så artig at jeg fortsatte med A2 og allerede etter de to kursene kan jeg nå glede meg over å forstå mye av dialogen i franske filmer og gjøre meg noenlunde forstått med enkle setninger. Hele æren for dette kan tilskrives kursleder Audrey Portes. Det er helt uforståelig at kurskveldene kunne gjennomføres på direkten etter full arbeidsdag uten at det ble behov for å kvele et eneste gjesp. Jeg har aldri noensinne vært utsatt for en mer engasjerende og lite selvhøytidelig lærer med en fantastisk evne til å ufarliggjøre
det å stotre fransk blant ukjente som ganske straks ble til gode venner.

Tor Øystein Molnes

 

Audrey er en fantastisk lærer som motiverer, engasjerer og løfter studentene i et sosialt og trygt læringsmiljø. Jeg har studert fransk i Norge og Frankrike på ulike kurs og skoler – og følgelig hatt mange forskjellige fransklærere – og Audrey definitivt den beste jeg har hatt! Hun er utrolig flink til å se alle og tilrettelegge for at alle utvikler språkferdighetene sine mest mulig fra sitt nivå. Anbefales på det sterkeste!

Jenny Sjåstad Hagen

 

Audrey Portes er en varm og engasjerende lærer. Hun er kreativ og har alltid interessante læringsopplegg som viser oss nye måter å lære fransk på. I Audrey sine timer var det alltid et fokus på å ta språket i bruk og samtidig forstå den fransken vi hørte. Jeg tror det fokuset på å snakke og forstå fransk gjorde at jeg hadde et stort læringsutbytte på kort tid! Jeg kan anbefale Audrey på det varmeste! Hun er en kreativ og engasjerende lærer med god humor som skaper en god og varm stemning i klasserommet. Jeg koste meg alltid i timene hennes!

Rebecca Vollan

 

Jeg har gått på 3 kurs med Audrey og hadde ingen forkunnskaper. Audrey er inspirerende og tålmodig. Hun har alltid en metode for å nå inn til et "ikke-språkvennlig" øre :-). Audrey gir både språk- og kulturopplæring på engang. Det er lett å opprette motivasjon med Audrey som lærer.

Jeg vil varmt anbefale henne som kursholder!

Jenny M. Ingebrigtsen

 

Høsten 2015 var jeg deltager på et 8 ukers franskkurs (nybegynner), arrangert av Folkeuniversitetet i Trondheim, der Audrey Portes var lærer. Kursperioden var både lærerik og trivelig. Jeg synes at gruppa fikk nyttige, morsomme og passe utfordrende oppgaver, både i klasserommet og gjennom hjemmeoppgavene (lekser). Audrey styrte oss med stø hånd, og hennes pedagogiske opplegg fungerte godt for meg.

Hun var i tillegg både blid, positiv og humoristisk, og derfor lett å trives med, både som lærer og privatperson. Jeg anbefaler gjerne Audrey Portes som fransklærer.

Ma Rosnes

 

Etter å ha feriert i Frankrike i mange år, kom et sterkt ønske om å lære språket. Jeg meldte meg derfor opp på Franskkurs gjennom Folkeuniversitetet med Audrey som lærer. Det ble en fantastisk reise inn i en kultur og et språk som har fascinert meg lenge.

Veldig fint at læreren opprinnelig var fransk, men allikevel snakket flytende norsk. Audrey var en kjempefin kursleder som gjorde timene både morsomme og lærerike. Dette var timer man ikke ville gå glipp av!»

Ingunn Hegstad

 

Audrey Portes har vært student i fransk i 60 timer på Rosenborg skole vår 2015. Hun har hatt ansvar for undervisning i 8,9 og 10 klasse i hele perioden.

Audrey er den fødte lærer og tar ledelsen i klasserommet. Hun innehar fagdidaktisk kompetanse, noe som vises i hennes varierte og tilpassede opplegg for alle klassetrinn. Hennes relasjon til elevene er naturlig og vennlig noe som gjør stemningen i klasserommet respektfull slik at læringsarbeidet gir elevene gode muligheter til å lære fransk.

Audrey har vist interesse for helheten i lærerjobben og vist vilje og evne til endring, når noe annet enn undervisning har inntruffet. Hennes yrkesetiske holdning er god og vises gjennom hele hennes praksisperiode.

Samarbeidet med medstudenter og veileder har vært nært og godt. Hun er et strålende menneske med et stort hjerte for elevene. Som erfaren veileder anbefaler Audrey til en jobb i skolen, uansett nivå.

Randi Engelsøy Norum, Lærer  og veileder fra PLU

 

Jeg har gått i privat undervisning i fransk grammatikk hos Audrey skoleåret 2015/2016. Det var fantastisk. Jeg gjorde dette da jeg tok årsstudium i fransk. Audrey er uten tvil den beste læreren, bedre enn alle lærerne jeg hadde på universitet. Hun er utrolig tilpasningsdyktig og pedagogisk. Undervisningen ble tilpasset mitt nivå og mine ambisjoner. Hun har utrolig mye kunnskap, og formidler det på en veldig forståelig måte. Fransk er et svært komplisert språk med mange regler og unntak. Hun klarte å strukturere disse reglene på en utrolig ryddig måte. Det var til stor hjelp for mitt årsstudium og min senere jobb som fransk guide. Uten Audrey, vet jeg ikke om jeg hadde bestått årsstudium eller fått jobb som guide. Jeg fikk alltid et stort smil og en sterk mestringsfølelse etter undervisningene med Audrey. Hun er utrolig motiverende, snill og positiv. Men hun er også disiplinert og streng. En perfekt balanse, som gjør all motgang til glede og inspirasjon. Jeg ønsker å fortsette undervisning med Audrey, og anbefaler henne på det sterkeste. Hun er en nydelig person, og stråler livsglede og energi.

Line Tandberg

 

Hell topp! Passer undervisningen til det nivået man er på. Hyggelig og vennlig, og flink til å gi ros. Anbefales!

Birgit Stabell

 

Jeg har sammen med en annen deltaker hatt egne timer i fransk med Audrey Portes. Audrey Portes er en meget dyktig pedagog. Jeg har lang erfaring fra pedagogisk virksomhet, og det

er ikke ofte jeg har møtt en lærer med så gode egenskaper. Hun er faglig sterk, og har en svært god formidlingsevne. Jeg kan gi henne mine beste anbefalinger.

Trond Singsaas

 

Jeg har hatt stort utbytte av å delta i Audrey sitt kurs. Hun er en svært dyktig lærer, som tilpasser undervisningen perfekt til deltakernes nivå.  Hun er dyktig, sosial og humoristisk og evner å skape en trygg atmosfære som gjør læring lett. Å delta i hennes kurs er en god investering. Da hun flyttet fra Trøndelag, fulgte jeg etter på Skype.

Jan Bredeveien

 

Jeg har hatt Audrey som lærer i nesten et år, først i gruppe og så individuelt før hun flyttet herfra. Hun er pedagogisk, kvalitetsbevisst, interessert og engasjert med en enorm allmennkunnskap.  Hennes fransk er lett å forstå, og hun er flink både til å lære bort og aktivisere kunnskap hos sine elever. Hun legger mye arbeid i å tilpasse undervisningen for den enkelte. Jeg vil anbefale henne på det varmeste.

Ragnhild Telnes

 

Audrey Portes er en veldig dyktig, engasjert, positiv og inspirerende lærer. Hun har evne til både å forklare grammatikk og å gi selvtillit til å bruke språket. Temaene var relevante og engasjerende, og vi fikk samtidig en fantastisk innføring i fransk kultur og tradisjoner.

Kristin Steinum

 

Mannen min og jeg tok to kurs i fransk gjennom Folkeuniversitetet i Trondheim, og var så heldige å få Audrey som lærer. Hun har en flott formidlingsevne, og brenner for det franske språk og kultur, og timene var både inspirerende og morsomme. Hun bruker ikke bare lærebøkene, men har også egne innspilte lytteeksempler og oppgaver tilpasset hver gruppes ferdigheter. Dette i tillegg til at vi fikk øve oss på å konversere oss i mellom, gjorde at vi følte vi fikk et godt grunnlag for å klare oss et år i Paris. Jeg vil på det varmeste anbefale Audrey som fransklærer.

Ellen Heier

 

28. september 2015 skulle jeg dra til Paris for å studere fransk. Jeg hadde hatt fransk på videregående, men på grunn av at det var over et år siden ville jeg friske opp litt før jeg dro nedover. Gjennom folkeuniversitetet fant jeg Audrey, og jeg kunne ikke vært mer fornøyd!

For meg var Audrey midt i blinken som fransklærer. I løpet av 5-6 timer fikk jeg frisket opp i fransken min, om ikke også lært meg nye ting. Det jeg satt stor pris på var at Audrey alltid kom forberedt til timene slik at jeg skulle få maks utbytte. I tillegg fokuserte hun like mye på muntlig som på grammatikk, noe jeg likte godt. Det var også veldig hyggelig å bli kjent med Audrey og den franske kulturen, og jeg setter stor pris på kontakten vi har hatt etterpå.

Kristine Strøm Nakstad

HJEM         GRESK         FRANSK         SNAKK         REIS         AUDREY        REFERANSER         KONTAKT         KURSPLAN        PÅMELDING        REISEDAGBOK

snakk&reis

Audrey Portes

Storgata 7, N -2000 Lillestrøm

telefon: +47 968 62 299

organisasjonsnummer:  917 22 9821