Reis. Snakk. Lær kulturen.

Årets tur går til Volosområdet 5. -8. juni. Et sted som er helt ukjent for turister. I skjønne omgivelser skal vi leve 100% gresk fire dager til ende.

REISEDAGBOK

ELEVENE SIER

Det autentiske greske oppleves best i Hellas. Det gjør språket også!

 

Våre språkturer starter i Norge med 4 timers intensive forberedelser og gresk mat. Deretter reiser vi til Hellas og lever livet som grekere, øver på det vi har lært og hygger oss tilsvarende. Og på toppen av det hele ferierer vi og nyter de greske tradisjonene, inklusive mat og vin!

 

Hjelp meg gjerne med å prioritere hvilke tema du helst vil lære mer om på turene. Selve oppholdet planlegger vi til slutt sammen. Vi reiser i små grupper og gjerne til steder et stykke unna turistområdene.  Og med ett befinner vi oss midt i den greske hverdagen. Jeg garanterer deg de beste opplevelsene; hyggelig reisefølge, språklige utfordringer og et Hellas som viser seg fra sin beste side.

 

HER ER TEMAENE FOR SPRÅKTURENE.

STEM GJERNE PÅ DET DU LIKER ALLER BEST.

 

 

 

Antikkens Hellas

Overalt hvor du stikker spaden i jorda i Hellas finner du historie. Veldig gammel historie. La oss for eksempel ta en tur fem tusen år tilbake og forestille oss det greske demokratiet. Du får oppleve et velorganisert og moderne samfunn. Og vit at resten av verden på den tiden var styrt av tyranner. Om du vil kan vi begynne med en filosofisk diskusjon i Athen, under treet der Platon underviste sine elever. Eller vi kan dra til Kreta og slappe av i hulen til Zevs; alle guders far.

Pris livet. Mat og tradisjoner

Grekerne er svært gode til å leve selve livet. Hver dag er en fest med lokale skikker, mat og drikke. I tusener av år var Hellas sivilisasjonens senter og et åpent samfunn mot omverdenen. De mange greske tradisjonene lever fortsatt. Ikke minst på kjøkkenet med de nydelige rettene laget med lokale produkter. Du kan oppleve den greske folkloren med musikk og dans under fullmånen. Enten i gamle slott eller på bygdefestivaler. Bli med på tur!

Agroturisme. Oppdag livet!

Den flasken med olivenolje du sist kjøpte på Rema 1000 har en interessant historie. Oliventreet er et hellig tre og frukten det samme. Derfor var den fineste premien de olympiske mestrene fikk en olivenkrans. Bli med på agrotur til min venn Manolis på Kreta eller et annet sted på landsbygda. Du plukker oliven og lager din egen nydelige olivenolje. Etter gresk oppskrift og med greske instruksjoner.  Og med ett er du en erfaren olivenekspert!

Sol og sjø

Hellas er verdens nittifemte største land. Ikke stort med andre ord. Men lengden på kystlinjen er verdens niende lengste. Og det bor elleve millioner mennesker i landet. Rettere sagt: Vi skal lett finne oss en eksotisk strand vi kan ha for oss selv. Og liker du å svømme så er gjennomsnitts-temperaturen gjerne 25 grader og noen ganger også 30. I vannet. Og vær sikker på at det ligger en nydelig taverna i nærheten. Du skal vanskelig komme nærmere paradis.

I Hellas er det så mange slike oaser at det blir vanskelig å velge. Derfor prøver vi flere!

Strålende Hellas

Tenker du på fjell, by, bygd, skog eller strender når du tenker på Hellas? Og har du lyst til å se alle disse små stedene der ingen turister har vært før? Hellas har alt dette. Både på øyene og på fastlandet. Samme hvor vi drar får du oppleve det ekte Hellas som har litt av alt. Og alltid med en smak av sol.  La oss starte med et glass raki så finner vi nok ut hvor vi skal dra. Ja mas!

Gresk natur

Hellas er ikke bare øyer og hav. Landet har riktignok mer enn seks tusen øyer og seksten hundre kilometer med kystlinje. Men syttifem prosent av landet består av fjell. Du kan kanskje allerede navnet på det høyeste? Fjellet der gudene bodde har gitt sitt navn og storhet til mye. Olympus selvfølgelig, mer enn tre tusen majestetiske meter høyt. Har du allerede vært på Nordkapp så kan vi dra til Sørkapp på Kreta. Og vandre rolig rundt. Nyte livet. Og snakke. Gresk selvfølgelig!

 

* obligatorisk felt

HJELP MEG Å PRIORITERE.

VELG ETT TEMA DU VIL LÆRE MER OM

PÅ EN SPRÅKREISE TIL HELLAS.

 

* obligatorisk felt

*

*

Skjema sendes ...

Beklager feil ved sending. Prøv på nytt er du snill ;-)

Skjema mottatt. Takk!

* velg minst ett tema

Kun rolige dager

Er du den som liker å ta det helt med ro? Å slappe av på stranda og nyte sola? Da skal vi gjøre aller mest av akkurat det. Vi kan bo ved havet et sted. Vi kan ha late og gode dager med to mål for øyet:  Leve livet. Og lære gresk. Og selvsagt spise og drikke. Og gi næring til både kropp og sjel. Men først må vi ta en dukkert. Det blir fort varmt under den greske himmelen!

 

HJEM         GRESK        FRANSK         SNAKK         REIS         YIANNIS         REFERANSER         KONTAKT         KURSPLAN        PÅMELDING        REISEDAGBOK

snakk&reis

Yiannis Botetsios

Storgata 7, N -2000 Lillestrøm

telefon: +47 968 62 973

organisasjonsnummer:  917 22 9821